Intermarché-Circus-Wanty gelooft rotsvast in jong renner: "Eén van de jonge klimtalenten"

Arno Van Laethem
| 0 reacties
Intermarché-Circus-Wanty gelooft rotsvast in jong renner: "Eén van de jonge klimtalenten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu het wielerseizoen er op zit, kunnen de Belgische ploegen zich volop focussen op de plannen en voorbereidingen voor volgend jaar. Bij Intermarché-Circus-Wanty maken ze alvast werk van de toekomst op lange termijn met de overheveling van het jonge toptalent Alexy Faure-Prost naar het WorldTeam.

Faure-Prost verdedigde het voorbije seizoen de kleuren van Circus-ReUz-Technord, de opleidingsploeg van Intermarché-Circus-Wanty, maar maakt nu vroeger dan verwacht de overstap naar de grote jongens. Het 19-jarige talent zou normaal pas in 2024 doorstromen naar de hoofdmacht, maar de ploeg besliste nu anders.

De jonge Fransman maakte het afgelopen seizoen veel indruk met onder meer een tweede plaats in de Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc. In augustus kroonde hij zich ook tot Frans kampioen bij de beloften op de weg.

GROOT POTENTIEEL

De vervroegde overheveling van Faure-Prost naar het WordTeam getuigt van veel vertrouwen van Intermarché, die in de jonge klimmer een belangrijke pion voor de toekomst zien. “We trokken Alexy aan omdat we ervan overtuigd waren dat hij veel potentieel heeft voor de lange beklimmingen", zo vertelt Kévin Van Melsen, sportief directeur van Circus-ReUz-Technord, op de ploegwebsite.

“In de WorldTour zal hij omringd zijn door doorwinterde profs en zal hij veel ervaring opdoen”, vervolgt Van Melsen. "Ik ben ervan overtuigd dat hij in de toekomst één van de grote klimtalenten van ons WorldTeam kan worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties