Opnieuw een topper beet: gebroeders Roodhooft strikken Brits kampioen veldrijden

Opnieuw een topper beet: gebroeders Roodhooft strikken Brits kampioen veldrijden
Foto: © photonews

De Britse kampioen veldrijden Cameron Mason (23) maakte de overstap naar Cyclocross Reds, dat gesponsord wordt door gokbedrijf 777. Die ploeg is van de veldritploegen van de broers Roodhooft.

Mason nam donderdag afscheid van zijn Britse ploeg Trinity, waar ook Tom Pidcock nog reed, en dus was het wachten op zijn nieuwe ploeg. Dat wordt dus Cyclocross Reds, dat zijn naam moest veranderen door de gewijzigde gokwetgeving. 

"Ik vind het heel leuk om aan te sluiten bij de Cyclocross Reds voor dit seizoen", zegt Mason op zijn sociale media. "Om in een van de Belgische topploegen te rijden met toprenners, -materiaal en -kennis is mijn droom geweest sinds ik als junior voor het eerst naar België reisde."

"Ik kijk ernaar uit om mijn nationale kleuren te laten zien in de grootste crossen." Mason reed vorig jaar een beperkt programma van 12 crossen, maar werd dus wel Brits kampioen. Op het WK in Hoogerheide werd hij knap negende. 

Bij welke wegploeg Mason volgend jaar zal rijden, is nog niet duidelijk. Alpecin-Deceuninck heeft zijn selectie voor 2024 wel al helemaal rond, waardoor er geen plaats meer is voor Mason. Wellicht komt hij zoals veel veldrijders terecht bij het opleidingsteam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties