Michel Wuyts voorspelt problemen bij ploeg van Kopecky: "Kijk maar naar de Strade Bianche met Vollering"

Michel Wuyts voorspelt problemen bij ploeg van Kopecky: "Kijk maar naar de Strade Bianche met Vollering"
Foto: © photonews

SD Worx, de ploeg van Lotte Kopecky, domineerde dit jaar bij de vrouwen. Maar Michel Wuyts vraagt zich toch af hoe lang dat nog zal duren.

In vergelijking met Jumbo-Visma bij de mannen domineerde SD Worx nog meer de koers bij de vrouwen. Het Nederlandse team won maar liefst 61 keer in 2023, nummer twee Movistar slechts 20 keer en nummer drie FDJ-SUEZ 19 keer.

SD Worx blijft ook investeren in de toekomst, al lopen de contracten van zowat alle toppers wel af eind 2025. Toch denkt Michel Wuyts niet dat de dominantie van SD Worx de komende tijd snel zal veranderen. 

"Het is aan de andere ploegen om zich daar niet bij neer te leggen", zegt hij bij Wielerrevue. "Aan hen de taak om voor goed beleid te zorgen, om zo de doorstroom van talent naar de top te verbeteren. Om zo op lange termijn een inhaalbeweging te kunnen maken."

Gevaar voor talenten? 

Maar toch ziet Wuyts een mogelijk probleem bij SD Worx als Kopecky en Vollering langer bij de ploeg blijven. De twee zitten in de topperiode van hun carrière en zullen andere talenten misschien wel in de weg staan. Daar ligt wel een gevaar, denkt Wuyts. 

"De kans bestaat natuurlijk dat als talenten een aanbod krijgen van een ander team, ze vertrokken zijn. Het heeft namelijk al een paar keer dit seizoen gebotst tussen de rensters. Tussen Vollering en Kopecky bijvoorbeeld in Strade Bianche."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties