Opvolging verzekerd? Niels Albert zegt wat Gerben Kuypers nog nodig heeft

Opvolging verzekerd? Niels Albert zegt wat Gerben Kuypers nog nodig heeft
Foto: © photonews

Gerben Kuypers liet zich dit seizoen al heel goed opmerken. Hij is een man voor de toekomst van het Belgische veldrijden.

Thibau Nys geeft het veldrijden een nieuw elan, maar het is niet enkel Nys die voor een nieuwe wind zal zorgen de komende jaren. Er is meer dan enkel Nys op komst.

Er is een interessante generatie in opkomst volgens Niels Albert, met Thibau Nys voorlopig als grote exponent. Maar ook Gerben Kuypers zal zich laten zien naast de toppers.

“Kuypers is 23 jaar en rijdt voor het eerst bij een echte profploeg, Circus-Reuz-Technord. Die jongen gaat nog beter worden”, zegt Niels Albert in Het Laatste Nieuws.

Albert voegt er meteen ook aan toe wat Kuypers nog nodig heeft. “Bart Wellens gaat ervoor zorgen dat hij meer zelfvertrouwen krijgt, want nu zie ik nog een beetje schrik voor de gevestigde waarden.”

En Kuypers is lang niet de enige die zich zal laten gelden de komende jaren. “Ryan Kamp en Witse Meeussen staan nog niet zo ver als Kuypers, maar ook die gasten ontwikkelen zich in positieve zin. Ze kleuren de koers nu al - plezant om te zien. Ik ben ook benieuwd wat Cameron Mason gaat doen. Nog eens een goeie buitenlander erbij: van mij mag het.”

Al zal het publiek wel wat geduld moeten hebben met die nieuwe generatie. “De meesten van die jonge gasten zullen nog wat tijd nodig hebben, maar dat vind ik normaal. Ze heten niet allemaal Thibau Nys.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties