Philippe Gilbert begrijpt het niet: "Wat moet hij nog meer doen?"

Philippe Gilbert begrijpt het niet: "Wat moet hij nog meer doen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jonas Vingegaard heeft donderdag verrassend de Vélo d'Or voor beste renner van 2023 gewonnen. Maar Philippe Gilbert is het daar helemaal niet mee eens.

Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel hebben elk een fantastisch seizoen achter de rug en zij waren dan ook de grote favorieten voor de Vélo d'Or, maar het is dus Tourwinnaar Jonas Vingegaard die de prijs in ontvangst mocht nemen. 

"Wat vindt u van de keuze van de jury van de Vélo d’Or?”, vroeg Gilbert zich af op X, het voormalige Twitter. "Wanneer ik Mathieu het WK in het veldrijden zie winnen, meerdere wedstrijden zie animeren, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix zie winnen. En uiteindelijk ook nog eens het WK op een magistrale wijze, wat moet hij dan nog meer doen?"

Van der Poel kreeg wel nog de Trofee Eddy Merckx als troostprijs, de trofee voor de beste klassieke renner. De broers Roodhooft namen de prijs voor Van der Poel in ontvangst. "Hij won 2 klassiekers en het WK: ongelofelijk! Mathieu is een buitengewone coureur."

Vollering wint voor Kopecky

Bij de vrouwen won de Nederlandse Demi Vollering de Vélo d'Or, voor Lotte Kopecky. De wereldkampioene kreeg ook de Trofee Eddy Merckx als beste klassieke renster van 2023. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties