🎥 Belgische zege in de Champions League: "Het deed zoveel pijn"

🎥 Belgische zege in de Champions League: "Het deed zoveel pijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belg Jules Hesters is uitstekend bezig in de Champions League baanwielrennen. In de afvallingskoers was hij in Berlijn de beste.

Na de eerste manche van de Champions League in Mallorca trokken de renners naar Berlijn. En daarin deed Jules Hesters het dus uitstekend in de afvallingskoers. Hij versnelde in het slot en hield de Japanner Eiya Hashimoto en de Brit William Tidball achter zich. 

Voor Hesters, die nu opschuift naar de vierde plaats in de tussenstand van de afvallingskoers, is het de eerste overwinning in de Champions League. "Het was een zware koers, met een nerveus begin: iedereen wou voorin zitten", zegt hij bij Sporza. 

Alles uit de kast

Hesters verbruikte tijdens de wedstrijd veel energie doordat hij zich niet wilde wegsteken in het peloton. Voor de finale was hij dan ook moe, maar Hesters wilde het toch nog proberen in de finale. Maar met succes dus. 

"Toen we nog met drie renners over waren, zag ik mijn kans, sprong ik langs de onderkant van de baan weg, en dat bleek de juiste beslissing. Het deed zoveel pijn, maar ik ben zo blij dat ik heb kunnen winnen", zegt Hesters nog. 

Tuur Dens is de andere Belg in de afvallingskoers, hij is nu negende in de tussenstand. Zus Hélène Hesters is veertiende in de uithouding bij de vrouwen. Nicky Degrendele staat vijfde in de sprint.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties