Nog niet vergeten: bondscoach Sven Vanthourenhout stuurde dit berichtje naar Toon Aerts

Nog niet vergeten: bondscoach Sven Vanthourenhout stuurde dit berichtje naar Toon Aerts
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het EK veldrijden wordt dit jaar opnieuw in het Franse Ponchâteau gereden. Daar werd Toon Aerts in 2016 de tweede Europese kampioen bij de profs.

Toon Aerts werd in 2016 onverwacht Europees kampioen. Op een kurkdroog parcours in Ponchâteau profiteerde Aerts van de rivaliteit tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Halfweg koers versnelde Aerts en hij won uiteindelijk met 45 seconden voorsprong op Van der Poel en Van Aert. 

Dat het Europees kampioenschap dit jaar weer in Ponchâteau wordt gereden, doet bij veel mensen weer terugdenken aan dat EK van 2016. Toon Aerts trok alvast zijn stoute schoenen aan en stuurde bondscoach Vanthourenhout een berichtje. "Volgend jaar zit ik terug in je selectie", zegt Aerts bij LAMBERT & ALBERT. 

EK in Ponchâteau

"Hij stuurde zelf een berichtje dat mijn naam heel de tijd door zijn hoofd spookte tijdens de voorbereiding op het EK. Hij was toen nog ploegleider bij onze ploeg (Baloise Trek Lions), nog geen bondscoach. En hij zei dat hij constant aan mij moest denken", zegt Aerts. 

"Dat is wel leuk als je zo'n berichtje krijgt", zei Aerts. Vanaf 17 februari mag Aerts zelf weer het veld induiken, dan is zijn schorsing van twee jaar afgelopen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties