Belgische renner geeft zoektocht naar nieuwe ploeg op en hangt fiets aan de haak

Arno Van Laethem
| 0 reacties
Belgische renner geeft zoektocht naar nieuwe ploeg op en hangt fiets aan de haak
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jelle Wallays stopt op 34-jarige leeftijd als profwielrenner. Wallays kreeg geen nieuw contract bij zijn ploeg Cofidis en zet zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever nu definitief stop.

Jell Wallays kan terugblikken op een verdienstelijke carrière waarin hij onder meer twee keer Parijs-Tours en één keer Dwars door Vlaanderen won. Verder pakte de West-Vlaming ook één etappe in de Ronde van Spanje.

Wallays ruilde in 2021 Lotto Soudal in voor het Franse Cofidis. Zijn eerste en enige buitenlandse avontuur draaide echter uit op een teleurstelling. Wallays haalde niet meer zijn beste niveau waarna Cofidis de beslissing nam om 'Speedy Wally' nu uit te zwaaien.

Trots op carrière

Ondanks het afscheid in mineur is Wallays trots op de carrière die hij gemaakt heeft. "Ik kan terugkijken op een mooie carrière met ups en downs, maar het plezier en de drive namen steeds weer de bovenhand", zo schrijft hij op Instagram.

Wallays hoopt wel in een andere rol actief te blijven in het wielrennen. "Ik heb veel ervaring opgedaan en hoop deze ook te kunnen blijven delen met de jeugd en de ondernemerswereld, binnen en buiten het wielrennen", aldus de West-Vlaming.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties