Niels Albert ziet Thibau Nys grotere carrière maken dan zijn vader: "Dat heeft Sven nooit laten zien"

Arno Van Laethem
| 0 reacties
Niels Albert ziet Thibau Nys grotere carrière maken dan zijn vader: "Dat heeft Sven nooit laten zien"
Foto: © photonews

Met de Koppenbergcross in Oudenaarde staat er woensdagnamiddag in het veldrijden een klassieker van formaat op het programma. De iconische veldrit vormt meteen ook de opener van het nieuwe seizoen van de X2O Badkamers Trofee.

Lars van der Haar wordt getipt als de grote topfavoriet voor de overwinning. Echter ook Thibau Nys zou de Koppenbergcross maar al te graag aan zijn palmares toevoegen. Zijn vader Sven won de cross in zijn carrière maar liefst negen keer en is daarmee de recordhouder.

Het belooft dus een speciale wedstrijd te worden voor de jonge Nys, die een uitstekende start kende van zijn eerste profseizoen. Ex-wereldkampioen Niels Albert voorspelt dat Thibau een nog grotere carrière dan zijn vader zal uitbouwen. Niet alleen in het veld, maar ook op de weg.

"Thibau gaat op de weg een groter palmares bij mekaar fietsen dan Sven. Dat zal iedereen zeggen", aldus Albert bij Het Nieuwsblad. "Hij kan het afmaken. Als je op World Tour-niveau een renner als Hirschi kan kloppen… Dat heeft Sven nooit laten zien."

Omgaan met druk

Niels Albert vindt zelfs dat Thibau Nys nu al een grotere carrière op de weg heeft dan zijn vader, al zal er voor de toekomst ook veel afhangen van de manier waarop hij met de druk omgaat.

"Op dit moment is alles wat hij doet nog goed, dat blijft natuurlijk niet zo", benadrukt Albert. "Hij heeft alles om een nog grotere carrière dan zijn vader te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties