Heldere voorspelling over Tour de France doet de ronde met mogelijk grote gevolgen voor Remco Evenepoel

Heldere voorspelling over Tour de France doet de ronde met mogelijk grote gevolgen voor Remco Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De doelen van Remco Evenepoel voor volgend jaar zijn grotendeels gekend. Voorspellingen of hij die wel of niet kan halen en tegen welke tegenstand doen de ronde.

Wat het rondewerk  betreft komt het Tour-debuut eraan. De wielerwereld verlekkert zich er op, met een potentieel fantastisch gevecht met drie andere grote tenoren. "Ik ben niet zeker dat we Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primoz Roglic aan de start zullen hebben", beweert Cyrille Guimard dan weer bij Cyclism'Actu.

"Het zou me verrassen als ze alle vier present tekenen", neemt de 76-jarige ex-renner een opvallende stelling in. De grootste vraagtekens plaatst de Fransman bij de man die in de laatste twee edities tweede eindigde. "Ik denk dat Tadej Pogacar in de fase van zijn carrière zit waarbij hij zijn gewoonten wil veranderen."

Pogacar kan de Giro winnen alvorens naar de Tour te gaan 

Cyrille Guimard

Als een concurrent ontbreekt in de Tour, vergroot dat de podiumkansen van Evenepoel. "Iets anders en nieuw doen kan door de Giro te rijden. Hij kan zelfs de Giro winnen alvorens naar de Tour te gaan. Maar hij heeft het misschien nodig om een ander programma af te werken, om weer mentale frisheid te krijgen", zegt Guimard over Pogacar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties