Bondscoach Vanthourenhout waarschuwt de Belgen voor het EK: "Als dat gebeurt, zal het maar één keer zijn"

Bondscoach Vanthourenhout waarschuwt de Belgen voor het EK: "Als dat gebeurt, zal het maar één keer zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen hebben met Thibau Nys, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout drie kanshebbers op goud op het EK in Ponchâteau. En daar zijn goede afspraken over gemaakt.

De voorbije weken domineerden Baloise Trek Lions (met Nederlanders Van der Haar en Ronhaar en Belg Nys) en Pauwels Sauzen-Bingoal (met Belgen Iserbyt en Vanthourenhout) de crossen. 

Maar op het EK in Ponchâteau rijden de renners plots met een ander shirt en worden concurrenten ploegmaats en omgekeerd. Thibau Nys wordt ploegmaat van Iserbyt en Vanthourenhout en moet tegen Nederlanders Van der Haar en Ronhaar rijden. 

Duidelijke afspraken

De belangen van de merkenploegen zouden op een bepaald moment kunnen meespelen. Zal Nys zich inhouden als Iserbyt voorop rijdt of zal hij het gat dichtrijden op Van der Haar of Ronhaar? Maar die scenario's wil bondscoach Vanthourenhout absoluut vermijden. 

"Een Belg die een niet-Belg laat winnen? Dat gaat bij mij nooit gebeuren. Dat weten ze. En als het gebeurt, dan zal het maar één keer zijn", zegt Vanthourenhout bij Het Nieuwsblad. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt en wie zich er niet aan houdt lijkt dus bij een volgend kampioenschap niet meer op een selectie te moeten rekenen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties