Bruyneel lanceert alweer erg straffe uitspraak waarbij Van Avermaet en Van der Poel serieus de wenkbrauwen zullen fronsen

Bruyneel lanceert alweer erg straffe uitspraak waarbij Van Avermaet en Van der Poel serieus de wenkbrauwen zullen fronsen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Olympische Spelen. Van Avermaet beleefde er zijn hoogtepunt, Van der Poel maakt er een doel van in 2024, al dan niet ook in het wegwielrennen. Toch ligt niet iedereen in de wielerwereld er wakker van.

Johan Bruyneel bijvoorbeeld is een koude minnaar. De ex-ploegleider ziet er vooral een gelegenheid in om de UCI aan te pakken, als er dan toch wielerploegen meer in de pap te brokken willen hebben door bijvoorbeeld een superliga als 'One Cycling' op te richten. 

"Als het profwielrennen minder zou geven om de Olympische Spelen, dat zou een geweldige eerste stap zijn om de macht van de UCI weg te nemen", zegt Bruyneel in de podcast The Move. "De UCI heeft macht via zijn leden en de leden zijn de nationale federaties." Volgens hem liggen weinigen in de koers wakker van de Spelen.

Johan Bruyneel Alberto Contador
© photonews

"Welke profrenner kan de Olympische Spelen iets schelen, behalve diegene die de gouden medaille pakt? Niemand. Het betekent niets. De Olympische wegrit betekent niets in het profwielrennen. Niets!" Van Avermaet en Van der Poel denken er mogelijk anders over. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties