Stevige waarschuwing voor Iserbyt en co: "Een moderne crosser kan zich dat niet meer veroorloven"

Stevige waarschuwing voor Iserbyt en co: "Een moderne crosser kan zich dat niet meer veroorloven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Thibau Nys heeft het veldrijden alweer een nieuwe topper die het ook op de weg waarmaakt. En dat wordt voor de echte crossers stilaan een probleem.

Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar zijn de drie renners die nog altijd vooral op het veldrijden focussen. In de zomer rijden ze wel enkele wedstrijden op de weg, maar de focus ligt toch vooral op het veldrijden. 

Van der Poel, Van Aert en Pidcock kozen er allemaal al voor om op de weg een erg mooie carrière uit te bouwen en de nieuwe generatie lijkt dat ook van plan. Thibau Nys, Gerben Kuypers, Pim Ronhaar, Emiel Verstrynge en Joran Wyseure kiezen tijdens de zomer ook steeds meer voor de weg. 

Iserbyt en Vanthourenhout

"Een moderne crosser kan het zich niet meer veroorloven om niet op de weg te koersen", zegt bondscoach Sven Vanthourenhout bij HLN. "Een beetje crossploeg moet zich in de wintermaanden ook buigen over een zomerprogramma op de weg voor hun renners."

Dat lijkt vooral een waarschuwing voor Pauwels Sauzen-Bingoal, dat met Iserbyt en Vanthourenhout vooral op het veld focust. "Zonder kwaliteitsvol zomerprogramma riskeert ze de voeling met de top van het veldrijden te verliezen."

Toch moet Eli Iserbyt niet ongerust zijn, stelt Vanthourenhout. Hij is nog altijd de beste crosser volgens de data en is gemaakt om te crossen. Maar toch moet de weg een grotere rol spelen. "Maar die invulling moet natuurlijk door zijn ploeg gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties