Zwitsers parket kondigt belangrijk nieuws aan omtrent dood Gino Mäder

Arno Van Laethem
| 0 reacties
Zwitsers parket kondigt belangrijk nieuws aan omtrent dood Gino Mäder
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is intussen alweer bijna vijf maanden geleden dat wielrenner Gino Mäder op tragische wijze om het leven kwam na een zware val in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. De Zwitserse Officier van Justitie kwam ondertussen met belangrijk nieuws naar buiten.

De Zwitsere kanonpolitie van Graubünden besloot na de dood van Mäder om een strafrechterlijk onderzoek op te starten naar de dood van de 26-jarige renner van Bahrain Victorious om de "exactie dynamiek van de feiten vast te stellen". 

Het Zwitserse parket is nu echter tot de conclusie gekomen dat er geen derde partij vervolgd zal worden voor de dood van Mäder en heeft dan ook besloten om het strafrechterlijk onderzoek definitief stop te zetten.

Familie respecteert beslissing

Vlak voor de fatale valpartij met Gino Mäder was ook collega-renner Magnus Sheffield al op dezelfde plaats ten val gekomen. De Zwitserse politie ziet echter geen onderling verband tussen beiden gebeurtenissen. Ook de organisatie van de Ronde van Zwitserland treft geen schuld aan het tragische ongeval van de jonge renner.

Volgens het Zwitserse dagblad Blick heeft de familie van de verongelukte Gino Mäder zich neergelegd bij de beslissing van het parket. De familie heeft beslist om niet in beroep te gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties