Johan Bruyneel onthult stevige afkoopsom van Primoz Roglic: "Eén van de beste deals ooit"

Johan Bruyneel onthult stevige afkoopsom van Primoz Roglic: "Eén van de beste deals ooit"
Foto: © photonews

Primoz Roglic vertrok verrassend bij Jumbo-Visma naar het Duitse BORA-hansgrohe. En daar heeft de Nederlandse ploeg nog flink aan verdiend.

Primoz Roglic reed voor 2016 voor Jumbo-Visma en was een meubelstuk geworden bij het Nederlandse team. Maar tijdens de Vuelta kwam er toch wat ruis op de lijn, omdat er gekozen werd om de Amerikaan Sepp Kuss te laten winnen. 

Daar was Roglic het niet mee eens en hij besloot om zijn contract tot eind 2025 niet uit te doen. BORA-hansgrohe wordt zo de nieuwe bestemming van de Sloveen. De Olympische kampioen tijdrijden zou zich ook flink verbeterd hebben. 

"Hij zal jaarlijks ongeveer 4 miljoen euro opstrijken", zegt Johan Bruyneel in de podcast The Move. Bij Jumbo-Visma verdiende Roglic zo'n twee miljoen euro. Maar het Nederlandse team kreeg ook nog een flinke compensatie voor het afkopen van het contract van Roglic. 

"Ik heb vernomen dat de buy-out 3 miljoen euro bedroeg", zegt Bruyneel. "Dat is wat een co-sponsor elk jaar betaalt. Plugge heeft er niets moeten voor doen. Het is wellicht één van de beste deals die hij ooit gesloten heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties