Vincent Van Quickenborne ligt nu ook stevig onder vuur voor de koers

Vincent Van Quickenborne ligt nu ook stevig onder vuur voor de koers

Kuurne-Brussel-Kuurne vertrekt de komende drie jaren in Kortrijk. De burgemeester van Kuurne kan daar niet om lachen.

De burgemeester van Kuurne is de voorbije dagen stevig onder vuur komen liggen. Er wordt hem verweten dat hij niet genoeg gedaan heeft om de startplaats van Kuurne-Brussel-Kuurne in Kuurne te houden.

“Het stormt”, zegt burgemeester van Kuurne Francis Benoit aan Het Nieuwsblad. “Mensen vallen mij persoonlijk aan. Ze zien mij als diegene die de ziel van Kuurne verkocht heeft aan de duivel.”

De ‘grote boosdoener’ is Vincent Van Quickenborne, sinds enkele dagen weer burgemeester van Kortrijk. Hij heeft de komende jaren 75.000, 85.000 en 90.000 euro om de startplaats in Kortrijk te krijgen.

Nochtans bood Kuurne nagenoeg evenveel centen aan. “Maar ze willen de uitstraling en het netwerk van Kortrijk, wat veel interessanter is voor sponsoring. Dit gaat niet om citymarketing, maar om big citymarketing. Gelukkig kunnen we de aankomst wel behouden, en de naam Kuurne-Brussel-Kuurne.”

Volgens Benoit zal er veel verdwijnen. “In Kuurne kon je nog tot bij de renners aan de bus om een handtekening te vragen. Je kon de koers voelen en ruiken. De persconferentie vond plaats in de parochiezaal, waar er op de tafels pistolets met gehakt op een servetje klaarlagen. Dat is wat de koers van ons maakt. Dat volkse karakter gaat verloren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties