Ontevredenheid binnen de veldritwereld groeit: "Compleet van de pot gerukt"

Ontevredenheid binnen de veldritwereld groeit: "Compleet van de pot gerukt"
Foto: © photonews

De topcrossers zoals Wout van Aert en Mathieu van der Poel snijden de laatste jaren steeds meer in hun veldritprogramma. Organisatoren proberen dan ook een inspanning te doen om hen aan de start te krijgen.

Wout van Aert rijdt dit seizoen tussen de acht en de tien crossen, Mathieu van der Poel heeft er dertien op zijn programma staan. De Grote Twee trekken heel wat extra publiek aan en dus proberen organisatoren hen met extra geld toch hun cross te laten rijden. 

Bij Golazo, dat mee betrokken is bij de organisatie van de X2O Trofee en de Exact Crossen, pusht echter nooit op financieel vlak om de toppers aan de start te krijgen. Maar er zijn natuurlijk organisaties die dat wel doen. 

Gigantische bedragen

Dat zegt Christophe Impens van Golazo. "Zelfs om iemand als Thibau Nys aan de start van hun wedstrijd te krijgen", zegt Impens bij Wielerflits. "Dat is natuurlijk compleet van de pot gerukt. Laat die jongens gerust!" Volgens Impens moeten de renners zelf hun programma kunnen samenstellen.

Toch zijn er dus organisatoren die met gigantische bedragen strooien wat startgeld betreft. "Vanaf er eentje mee begint, zit je in een straatje zonder einde. Op den duur kan zoiets zelfs de toekomst van de cross hypothekeren", zegt Impens nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties