Philippe Gilbert slachtoffer van incident en eist zware schadevergoeding maar moet ook zelf vrezen voor vervolging

Philippe Gilbert slachtoffer van incident en eist zware schadevergoeding maar moet ook zelf vrezen voor vervolging
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een incident dat Philippe Gilbert enkele jaren met zich meesleept leidt tot een nieuwe fase. Vervolging behoort tot de mogelijkheden voor de daders, maar ook voor Gilbert zelf.

La Meuse meldt dat omtrent deze zaak voorbije dinsdag een zitting gehouden is voor de correctionele rechtbank van Verviers. Twee mannen zijn voor de rechtbank verschenen die beschuldigd worden van verkeersagressie ten opzichte van Philippe Gilbert en Loïc Vliegen.

© photonews

De ene heeft inmiddels de fiets aan de haak gehangen, de andere is nog altijd actief als prof en ruilt volgend jaar Intermarché-Circus-Wanty voor Bingoal WB. Het incident zelf dateert van 2016. Philippe Gilbert brak hierbij een vinger. Hij was dinsdag niet aanwezig op de zitting, Loïc Vliegen wél. 

Gilbert eist een zware schadevergoeding van 425 000 euro, maar moet ook zelf vrezen voor een straf. De voormalig wielrenner zou zich verdedigd hebben met een spray die beschouwd wordt als een verboden wapen. Onderzoek wees uit dat de verdachten niet dronken waren, in tegenstelling tot wat Gilbert en Vliegen verklaarden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties