Ex-Belgische wegkampioene maakt opvallende transfer naar nieuwe ploeg bekend

Ex-Belgische wegkampioene maakt opvallende transfer naar nieuwe ploeg bekend
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jesse Vandenbulcke (27) heeft een contract getekend bij het Belgische De Ceuster-Bonanche. Opvallend, want die ploeg mikt vooral op het veldrijden.

Jesse Vandenbulcke werd in 2019 verrassend Belgisch kampioene op de weg. Het leverde haar een contract voor twee jaar op bij Lotto Soudal Ladies. Vorig jaar reed ze voor Le Col-Wahoo, dit jaar voor Human Powered Health. 

Maar daar kreeg Vandenbulcke geen contractverlenging meer en dus moest ze vertrekken. Met het Belgische De Ceuster-Bonanche heeft ze nu dus een opvallende nieuwe ploeg gevonden. Maar dat is een weloverwogen keuze. 

Vandenbulcke reed dit jaar minder Belgische koersen en was dan ook veel van huis, weg van haar gezin. "Mijn zoontje vraagt om meer thuis te zijn, dus zijn meer Belgische koersen op dat vlak een meerwaarde", zegt ze bij Het Nieuwsblad. 

Meer nadruk op de weg

Bij De Ceuster-Bonanche zal dat kunnen, want de ploeg wil in functie van het veldrijden meer op de weg rijden. En Vandenbulcke kan de ploeg met al haar ervaring dan ook heel wat bijbrengen en haar eigen ambities nastreven. 

"Ze zal onze crossers sterker maken en kan, met hun steun, in tal van UCI-koersen voor eigen rekening rijden”, aldus managers Davy De Ceuster en Dirk Verbeeck. "Dit lijkt ons een win-winambitie. Haar ervaring betekent sowieso een meerwaarde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties