Niels Albert onthult dé reden voor het beperkte crossprogramma van Wout van Aert

Niels Albert onthult dé reden voor het beperkte crossprogramma van Wout van Aert
Foto: © photonews

Wout van Aert heeft zijn beperkte crossprogramma bekendgemaakt. In het voorjaar volgt dan wellicht nog de Giro, die Van Aert voor het eerst zou rijden.

Wout van Aert beperkt zijn crossprogramma stevig dit jaar. Hij rijdt tussen de acht en de tien crossen dit seizoen, terwijl er de voorbije seizoenen bijna altijd zo'n 14 crossen op zijn kalender stonden. Maar Van Aert wil geen risico nemen voor zijn wegseizoen. 

Dan wordt er veelal gedacht aan de klassiekers, maar Niels Albert ziet nog een andere reden. "De Giro zal daar wel voor iets tussen zitten, al is het nog niet officieel bevestigd dat hij zal deelnemen", zei Albert bij LAMBERT & ALBERT. 

Van Aert zelf verklapte tijdens zijn bezoek aan Colombia wel dat de Giro volgend jaar één van zijn hoofddoelen wordt. "Het feit dat hij bij wijze van spreken in vijftien van de twintig ritten een aankomst vindt op zijn maat , denk ik dat ze voor hem zullen kiezen voor het eindklassement in de Giro", stelt Albert. 

Voorjaar

Wat dan met het voorjaar op de weg van Van Aert? "Hij zal er wel een paar rijden, maar ik denk dat een deel van het veldritseizoen er wordt aan opgesoupeerd", stelt Albert. "Een koers of vijf-zes in het voorjaar en nu vijf crossen om bezig te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties