Na de kritiek op Wout van Aert: "Maar Adrie van der Poel deed dat ook"

Na de kritiek op Wout van Aert: "Maar Adrie van der Poel deed dat ook"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en vooral Wout van Aert beperken hun programma in het veldrijden ieder jaar. Maar veel verschil met vroeger is er eigenlijk niet.

Mathieu van der Poel beperkt zich tot 13 crossen, Wout van Aert heeft er momenteel acht op zijn programma staan. Daar kunnen er wel nog twee bijkomen. Maar het WK veldrijden rijdt Van Aert dit seizoen niet. 

Van Aert wil zich sparen voor het wegseizoen, met het voorjaar en de Giro. Dat leverde kritiek op van Roger De Vlaeminck, die vindt dat Van Aert net meer moet crossen om beter te zijn op de weg. Mathieu van der Poel bewees dit jaar dat je wel topklassiekers kan winnen met het WK veldrijden. 

Adrie van der Poel

Maar het crossprogramma van Van der Poel was ook beperkt tot een tiental crossen. "Maar Adrie van der Poel deed dat ook op die manier", stelt Paul Herygers bij Sporza. Tot het seizoen '93/'94 reed Adrie van der Poel ook maximaal zo'n 10 wedstrijden. 

"Hij kwam heel stilletjes in het veld en werkte dan subtiel toe naar dat hoogtepunt, het WK. Dat was het dan", stelt Heryger. "En dan ging hij terug naar de weg." Net zoals Van Aert en zoon Mathieu het dus nu doen. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties