Sven Nys bijt nog eens stevig van zich af na kritiek: "Doet persoonlijk pijn om te zien"

Sven Nys bijt nog eens stevig van zich af na kritiek: "Doet persoonlijk pijn om te zien"
Foto: © photonews

De uitspraken van UCI-voorzitter David Lappartient blijven ook een week later nog altijd nazinderen. Sven Nys maakt nog eens duidelijk waarom eigen keuzes kunnen maken belangrijk is.

UCI-voorzitter David Lappartient dreigde voor de Wereldbeker in Dendermonde om renners uit te sluiten van manches van de Wereldbeker en het WK als ze voorang gaven aan nationale crossen in plaats van de Wereldbeker. 

"De kalender is nu te vol en te druk", reageert Sven Nys bij HLN. Volgens Nys moet er meer nagedacht worden hoe de klassementen beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Doordat het gewicht te veel op de Wereldbeker ligt, krijgen crossen zoals Merksplas te weinig toppers aan de start. 

"Klassiekers onder de veldritten worden zo een beetje naar de kant geduwd en dat doet persoonlijk pijn om te zien. Als iedereen de ambitie heeft om er het beste van te maken, moet een goeie uitkomst voor alle partijen mogelijk zijn."

Nys hoopt samen met de UCI tot een oplossing te komen zodat alle renners en ploegen van het veldrijden terug een positief verhaal kunnen maken. "Als ze renners in de belangrijkste klassementen aan de start willen en men tegelijk de waarde van het klassement wil verhogen, dan lukt dat zeker niet door nog meer koersen op de kalender te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties