Bondscoach Sven Vanthourenhout is het over één iets niet eens met UCI-voorzitter

Bondscoach Sven Vanthourenhout is het over één iets niet eens met UCI-voorzitter
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

UCI-voorzitter David Lappartient zette de veldritwereld vorige week helemaal op zijn kop. Zijn dreigementen om renners uit te sluiten van het WK vielen niet in goede aarde.

Andere crossen boven de manches van de Wereldbeker verkiezen, dan ben je ook niet meer welkom op het WK veldrijden. Dat stuurde UCI-voorzitter David Lappartient afgelopen week de wereld in.

Meteen kwam er heel veel protest op die uitspraken. Bondscoach Sven Vanthourenhout houdt zich bijzonder op de vlakte over het onderwerp, maar lijkt het over één ding toch niet eens te zijn met de grote baas van de wereldwielerbond.

“Van mij moeten daar geen sancties aan vasthangen. Dat er keuzes gemaakt moeten worden bij de renners, is logisch. Dat kan ik volledig begrijpen en daar heb ik geen probleem mee”, vertelt de bondscoach aan WielerFlits.

“Er moet een duidelijk verschil zijn tussen Wereldbekers en al de rest. Voor mij zou het dan logisch zijn dat er bijvoorbeeld de meeste UCI-punten te verdienen zijn, zodat de renners die de meeste Wereldbekers afwerken daar op het eind van het seizoen voor beloond worden. Bijvoorbeeld met de beste startpositie op het WK.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties