Broer van Mathieu van der Poel waarschuwt het peloton nu al voor 2024

Broer van Mathieu van der Poel waarschuwt het peloton nu al voor 2024
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel heeft er een heel succesvol 2023 op zitten. Het is uitkijken wat volgend jaar voor de Nederlander zal brengen.

Met Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en het WK op de weg won Mathieu van der Poel drie koersen die hij nog niet op zijn palmares had staan.

Het sterke jaar 2023 nog eens overdoen of verbeteren wordt een heel moeilijke opdracht. Broer David van der Poel ziet het echter anders.

“Het gaat vanaf nu hoe dan ook leuk koersen worden voor Mathieu”, aldus David aan ProCycling. “Zonder druk of spanning. Dit seizoen heeft hem voor de komende jaren heel veel rust in zijn hoofd gegeven.”

En daardoor komt hij mogelijks nog gevaarlijker voor de dag dan hij al was. “Misschien dat hij daardoor nog wel beter en gevaarlijker gaat zijn. Alhoewel, voor de klassiekers zal hij altijd gemotiveerd blijven. Gewoon omdat hij die wedstrijd zo graag rijdt.”

Luik-Bastenaken-Luik is in ieder geval één van de volgende doelen. Die koers kan hij zeker tot een goed einde brengen. De Ronde van Lombardije wordt een ander verhaal door het parcours, dus de vijf Monumenten winnen wordt bijzonder moeilijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties