Ploegleider houdt zijn hart vast voor Mathieu van der Poel

Ploegleider houdt zijn hart vast voor Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel staat voor een moeilijk 2024. Zeker omdat het heel moeilijk wordt om nog eens zo goed te doen als dit jaar.

Mathieu van der Poel reed een ongelofelijk knap 2023 bij elkaar. Ook al won hij de Vélo d’Or niet, toch was hij voor het merendeel van de wielerfans de wielrenner van het jaar 2023.

Dat heeft de Nederlander voor een groot stuk te danken aan het feit dat hij van alle markten thuis is, maar zijn zeges in de Monumenten en op het WK maken van hem een heel groot coureur.

Ploegleider Christoph Roodhooft beseft maar al te goed dat het een heel moeilijke opdracht wordt in 2024 om doelen te stellen. Voorlopig lijkt vooral goud pakken op de Olympische Spelen van Parijs in het mountainbiken een heel grote ambitie.

“Ik vermoed dat Mathieu een aantal klassiekers ook nog eens wil willen”, aldus Roodhooft bij ProCycling. “Volgend seizoen wordt sowieso een uitdaging voor ons. Beter doen is welhaast onmogelijk, hetzelfde presteren is al heel moeilijk. Mathieu heeft de lat bijzonder hoog gelegd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties