Wout van Aert moet niet lang nadenken en maakt toch wel onverwachte keuze

Wout van Aert moet niet lang nadenken en maakt toch wel onverwachte keuze
Foto: © photonews

Wout van Aert reed een heel sterk 2023 bij elkaar. Toch kijkt hij vooral vooruit naar volgend jaar, want in 2023 ontbrak de grote overwinning.

Overal waar Wout van Aert aan de start komt van een koers deed hij dit jaar haast mee voor de overwinning. Toch ontbraken die grote overwinningen die hij als topper zelf heel graag wil binnenhalen.

Onze landgenoot kijkt dan ook vooral vooruit naar de toekomst en in het bijzonder volgend jaar, waarin hij een gooi wil doen naar de Giro d’Italia. Het wordt de eerste deelname van Van Aert in het land van de pasta’s en pizza’s.

Toch zijn die grote rondes niet hetgeen waar Van Aert helemaal wild van wordt, zo liet hij ook weten aan de Colombiaanse pers toen hij er te gast was op de Granfondo van Rigoberto Uran. Als hij tussen een ronde of een Monument moet kiezen, dan gaat hij voor dat laatste.

“De Ronde van Vlaanderen” is meteen het antwoord als Van Aert gevraagd wordt welke koers hij echt heel graag wil winnen. Het klassement van een grote ronde, dat heeft dus duidelijk geen prioriteit op de voorjaarsklassiekers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties