Bakelants verrast door vertrek van Belg bij Apecin-Deceuninck: "Zullen hem missen"

Bakelants verrast door vertrek van Belg bij Apecin-Deceuninck: "Zullen hem missen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alpecin-Deceuninck hield bijna al zijn kopmannen aan boord voor 2024, maar toch ziet het een belangrijke naam vertrekken. Jan Bakelants begrijpt het niet helemaal.

Met Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen, Kaden Groves en Soren Kragh Andersen houdt Alpecin-Deceuninck zijn vier best scorende renners van 2023 ook in 2024 aan boord om opnieuw te scoren. 

Dries De Bondt naar AG2R

Maar Dries De Bondt (32), winnaar van de Antwerp Port Epic dit jaar, vertrekt wel bij het team. Officieel is de transfer nog niet, maar De Bondt trekt naar het Franse AG2R. Op 27 november komt die officiële aankondiging er wel. 

Jan Bakelants begrijpt het vertrek van De Bondt niet helemaal. "Beetje vreemd voor mij om De Bondt naar AG2R te zien gaan. Dries haalde bij Alpecin misschien wel 150% uit zijn carrière", zegt Bakelants bij HLN.

"Een echte partijsoldaat, die constant op de barricaden stond. Daar hebben de Roodhoofts er wel een aantal van. Ik kan me dus voorstellen dat ze hem zullen missen", stelt nog. 

Het vertrek van De Bondt wordt opgevangen met de komst van enkele jonge renners. Onder meer Belgen Stan Van Tricht (Soudal Quick-Step) en Timo Kielich (Alpecin-Deceuninck Development Team) krijgen hun kans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties