Strijd tussen twee ploegen in het veld, Mettepenningen deelt prikje uit aan team van Sven Nys

Strijd tussen twee ploegen in het veld, Mettepenningen deelt prikje uit aan team van Sven Nys
Foto: © photonews

Terwijl Baloise Trek Lions met vier renners kan winnen, doen ze dat bij Pauwels Sauzen-Bingoal met twee. Al heeft Vanthourenhout de laatste tijd wel veel pech.

Het team van Sven Nys, Baloise Trek Lions, kan met Thibau Nys, Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar om crossen te winnen. Maar Jurgen Mettepenningen, de teammanager van Pauwels Sauzen-Bingoal, is zeker niet jaloers. 

"Ik denk dat ik met Iserbyt en Vanthourenhout intrinsiek over het sterkste duo beschik", zegt Mettepenningen bij Het Nieuwsblad. Iserbyt won al vijf keer dit seizoen en is leider in de Wereldbeker en de Superprestige. 

Voor Michael Vanthourenhout loopt het iets minder, ook al werd hij voor de tweede keer op rij Europees kampioen. Toch is hij volgens Mettepenningen een winnaar geworden. En zonder zijn valpartij had hij zaterdag ook gewonnen in Kortrijk.

Dat er dit seizoen zoveel verschillende winnaars zijn, is volgens Mettepenningen ook goed. "Dit maakt het leuk", klinkt het. "De cross mag niet te eentonig worden. Je weet dezer dagen nooit op voorhand wie er zal winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties