Laurens Sweeck van zijn sokken geblazen door revelatie: "Dat zag ik niet gebeuren"

Laurens Sweeck van zijn sokken geblazen door revelatie: "Dat zag ik niet gebeuren"
Foto: © photonews

Laurens Sweeck (29) gaat december in zonder zege op zijn naam. Nooit eerder moest hij langer wachten op zijn eerste zege van het seizoen. De concurrentie is dan ook groot tegenwoordig.

Vorige zondag in Dublin kwam Laurens Sweeck het dichtste bij zijn eerste zege. Maar zoals al meerdere keren dit seizoen, kreeg hij alweer af te rekenen met een lekke band. Tijdens de opwarming en tijdens de cross. 

Na elf wedstrijden staat Sweeck dus nog altijd droog. "Ik kan alleen maar concluderen dat ik dit jaar al heel veel pech heb gekend. Of misschien heb ik de voorbije jaren heel veel geluk gehad, dat kan ook", zegt hij bij Het Nieuwsblad. 

Nys en Ronhaar

De generatie waarin Sweeck rijdt is ook niet de makkelijkste. Van Aert en Van der Poel begonnen snel met winnen, nu zij meer op de weg rijden begint Iserbyt te winnen. En nu komen ook Nys en Ronhaar ook aan de oppervlakte. 

Van Nys had Sweeck het wel wat zien aankomen. "Ronhaar heeft me verbaasd. Met twee wereldbekers op zak doet hij eigenlijk beter dan Thibau. Podium, dat hield ik voor mogelijk, maar twee keer winnen op zware omlopen, dat zag ik niet gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties