Van der Poel mag hopen om Sportman van het Jaar te worden, ook Van Aert kan in Nederland mee in prijzen vallen

Van der Poel mag hopen om Sportman van het Jaar te worden, ook Van Aert kan in Nederland mee in prijzen vallen
Foto: © photonews

Als je zoals Mathieu van der Poel kan pronken met een wereldtitel, heb je om Sportman van het Jaar te worden goede papieren. Al is het wielrennen niet de enige sport waarin een Nederlander dit jaar wereldkampioen werd.

In Nederland organiseren NOC*NSF en NOS op woensdag 20 december het Sportgala. De ruime shortlists met kanshebbers in de verschillende categorieën zijn reeds bekendgemaakt. Op die verschillende shortslists staan aardig wat personen uit het wielrennen.

VAN DER POEL VS VERSTAPPEN

Voor de trofee voor Sportman van het Jaar hoort Mathieu van der Poel uiteraard bij de genomineerden, met twee Monumenten en een wereldkampioen. Zijn landgenoot Max Verstappen stak er dan weer met kop en schouders bovenuit in de Formule 1 en is een waardige tegenstander.

Er zal ook een prijs voor Sportploeg van het Jaar uitgereikt worden en dan komt Jumbo-Visma in beeld, na eindwinst in Giro, Tour en Vuelta. Als Jumbo-Visma die prijs binnenhaalt, zal ook Wout van Aert zijn steentje hebben bijgedragen. Zijn ploegleider Merijn Zeeman staat dan weer op de shortlist voor Coach van het Jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties