Edward Theuns ziet er stevig tegenop: "Motiverend is het allemaal niet"

Edward Theuns ziet er stevig tegenop: "Motiverend is het allemaal niet"
Foto: © photonews

Heel wat renners zitten momenteel in Spanje om zich voor te bereiden op het nieuwe wegseizoen. Maar anderen bereiden zich dan weer in België voor.

Terwijl onder meer Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel al een hele tijd in Spanje zitten, zit Edward Theuns (Lidl-Trek) nog steeds in België te trainen. En dat valt tegenwoordig dik tegen wat het weer betreft. 

"De vingers zijn voor mij het ergste. Daar voel ik de koude altijd het meest. Als ik thuiskom, moet mijn vriendin me helpen mijn kleren uit te doen", zegt Theuns bij Het Nieuwsblad. Zeker na trainingen van meer dan vier uur. 

"Motiverend is het allemaal niet", stelt Theuns. Zeker omdat het de laatste dagen bijna altijd regent. Ondanks goede regenkledij ben je na een uur tot drijfnat, stelt Theuns. Daar ziet het lichaam van af en recupereer je ook minder. 

Maar Theuns kan ook opgelucht ademhalen, want vanaf volgende week staat er een stage van twee weken in Calpe op het programma. Daar zijn de temperaturen toch iets hoger, met zo'n 18 graden Celsius gemiddeld. 

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties