Van Empel heeft verzoek voor Wout van Aert: "Laat ons daar mee beginnen"

Van Empel heeft verzoek voor Wout van Aert: "Laat ons daar mee beginnen"
Foto: © photonews

Fem van Empel is een van de grote talenten van het vrouwenwielrenen. Sinds een jaar rijdt ze voor Jumbo-Visma.

Het was de ploeg van Jurgen Mettepenningen, Pauwels Sauzen-Bingoal, die Fem van Empel ontdekte. Ze werd vorig jaar nog Europees kampioen veldrijden voor die ploeg, maar stapte op 1 januari over naar Jumbo-Visma. 

Op papier is Van Empel dan ploegmaat van onder meer Wout van Aert en Tiesj Benoot, maar samen trainen met hen deed ze nog niet. "Binnen de ploeg blijven de mannen- en de damesafdeling qua trainingen gescheiden", zegt ze bij HLN. 

Van Aert en Van Empel zijn ook toppers in het veld, maar ook dan trainen ze niet samen. Van Empel traint vooral samen met Nederlands bondscoach Gerben de Knegt. "Ik heb Wout natuurlijk wel al een paar gezien op de cross en ook op de teamdag."

Lopen

Maar Van Empel ziet toch een mogelijkheid om binnenkort samen eens te gaan trainen met Van Aert. Niet op de fiets, maar al lopend. Want net als Van Aert, loopt Van Empel ook geregeld. 

"Ik doe zo’n trainingen ook heel graag. Ik zou wel eens met hem willen gaan lopen. Laat ons daar mee beginnen...", zegt de wereldkampioene veldrijden nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties