Tim Merlier klaar en duidelijk over zijn ambities in 2024

Tim Merlier klaar en duidelijk over zijn ambities in 2024
Foto: © photonews

Tim Merlier heeft er zijn eerste jaar bij Soudal Quick-Step opzitten en deed het uitstekend. Met elf zeges was hij een van de beste sprinters van 2023.

Tim Merlier maakte dit jaar de overstap van Alpecin-Deceuninck naar Soudal Quick-Step. De voormalige Belgische kampioen won dit jaar elf keer, met zeges in Parijs-Nice, Nokere Koerse en twee ritten in de UAE Tour en Ronde van Polen. 

Voor 2024 heeft Merlier zijn ambities, hij verklaarde al dat hij naar de Tour wil. Daarvoor wil hij het gesprek aangaan met Patrick Lefevere en Remco Evenepoel. Dit jaar reed Merlier geen grote ronde. 

"Het is altijd het streefdoel om beter te doen", zegt Merlier bij Sportweekend. "Iedereen wil altijd beter doen, dus wij ook. Iedereen heeft zo wel zijn eigen ambities. Voor mij is dat zoveel mogelijk sprintkoersen winnen."

Welke koersen er op het programma staan van de sprinter is nog niet duidelijk. Op ProCyclingStats wordt Merlier op de startlijst gezet van de AlUla Tour (30/01-03/02), de Ronde van Oman (10/02-14/04) en Gent-Wevelgem (24/03). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties