Mathieu van der Poel hakt nu al knoop door over wegprogramma: "Dat ga ik zeker niet doen"

Mathieu van der Poel hakt nu al knoop door over wegprogramma: "Dat ga ik zeker niet doen"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel staat voor een zwaar dilemma in 2024. Maar de wereldkampioen maakt duidelijk wat hij vooral niet zal doen.

Mathieu van der Poel wil in 2024 opnieuw deelnemen aan de Olympische cross-country in het mountainbiken. Maar die valt al acht dagen na het einde van de Tour, wat geen ideale voorbereiding zou betekenen. 

Er werd daarom al geopperd dat Van der Poel de eerste tien dagen van de Tour zou kunnen rijden, om er daarna uit te stappen en zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Maar dat zal niet gebeuren.

Tour of Olympische mountainbike

"Of ik rijd de Tour en dan doe ik op de Spelen alleen de wegrit. Of ik rijd de Tour niet en dan doe ik op het WK de weg en het mountainbiken", zegt Van der Poel bij Het Nieuwsblad. 

"Wat ik zeker niet ga doen is de Tour rijden en er dan vroeger uit stappen zoals ik dat wel voor Tokio heb gedaan", zei de wereldkampioen ook nog. Een derde optie is om de Tour en de Vuelta te rijden. 

Als Van der Poel geen Tour rijdt, dan wil hij via de Vuelta zich voorbereiden op het WK in Zürich. Een definitieve beslissing zal pas vallen na het voorjaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties