Ondanks vele successen ook punt van kritiek voor ploeg van Wout van Aert: "Ik kan dat helemaal niet begrijpen"

Ondanks vele successen ook punt van kritiek voor ploeg van Wout van Aert: "Ik kan dat helemaal niet begrijpen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert en zijn ploeg hebben grotendeels het wegseizoen gedomineerd. Toch kan kritiek op hen zeker nog gegeven worden, bewijst Bjarne Riis. Er is dus nog ruimte voor progressie.

In zijn afscheidsinterview aan de koers bij Børsen geeft Riis toe dat hij het wielrennen nog steeds volgt en bespreekt de Deen de dominantie van Jumbo-Visma. De voormalige Tourwinnaar haalt aan op welk vlak ze nog stappen moeten zetten. "Qua communicatie kunnen ze beter, denk ik."

Mogelijk een verwijzing naar de Vuelta, waarin pas op het einde bleek dat ze voor de eindzege toch de kaart Kuss zouden trekken. Voor de duidelijkheid: Riis is wel vol lof voor Jumbo-Visma en vindt dat ze op de andere vlakken heersen. "Natuurlijk hebben ze ook een groot budget, maar niets wordt aan het toeval overgelaten."

Bjarne Riis
© photonews

De ex-teammanger ziet de geel-zwarte brigade de marginal gains najagen en stelt zich vragen bij de tegenstand. "Waarom doen andere teams niet meer om hen in te halen? Ik kan dat helemaal niet begrijpen. Als je de besten wilt verslaan, moet je innovatief en creatief zijn, slimmer zijn of harder trainen, en ik zie dat ze dat niet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties