Speciale uitdaging belooft Mathieu van der Poel te laten zweten, maar hij gaat echt niet voor een primeur zorgen

Speciale uitdaging belooft Mathieu van der Poel te laten zweten, maar hij gaat echt niet voor een primeur zorgen
Foto: © photonews

Een speciale uitdaging op zijn bord: Mathieu van der Poel heeft niet liever. Voor een primeur zorgen gaat hij evenwel niet doen, zelfs als het zover komt.

De nieuwe uitdaging waar Van der Poel mee opgezadeld zit heeft hij te danken aan Average Rob. De wielrenner had de YouTuber en zijn broer Arno the Kid leren mountainbiken. Nadien stelde Average Rob een uitdaging voor: als de video meer dan 42 000 likes haalde, zou Van der Poel met hem een Ironman afleggen.

Het vooropgestelde aantal werd vlot gehaald. Van der Poel heeft dus een marathon aan zijn been, maar lijkt dat helemaal niet erg te vinden. Integendeel, wat warmdraaien hiervoor behoort ook tot de mogelijkheden. Nadat zijn ploegmaat Philipsen een halve marathon had afgelegd, reageerde Van der Poel: "Volgende week nog eentje?"

© photonews

Misschien kan zijn Belgische teamgenoot Van der Poel helpen om zich klaar te stomen voor de Ironman. Van der Poel zal niet de eerste wegrenner zijn die een Ironman afwerkt in het triatlon. De 40-jarige Australiër Cameron Wurf van Ineos heeft dat ook al gedaan, hij wisselt het wegwielrennen en het triatlon al langer met mekaar af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties