Komt er een rechtszaak zoals Van Aert? Advocaat mengt zich in transfersoap Uijtdebroeks

Komt er een rechtszaak zoals Van Aert? Advocaat mengt zich in transfersoap Uijtdebroeks
Foto: © photonews

Dreigt Cian Uijtdebroeks in een transfersoap terecht te komen? En gaat het richting een scenario zoals Wout van Aert in 2018?

Jumbo-Visma kondigde zaterdagavond de transfer aan van Cian Uijtdebroeks. Het 20-jarige talent zou de komende vier jaar bij het Nederlandse team rijden. Maar BORA-hansgrohe gaat niet akkoord en zwaait met een contract tot eind 2024. 

Volgens het management van Uijtdebroeks is het contract met BORA-hansgrohe op 1 december stopgezet en heeft het al de nodige stappen gezet daarvoor. Ook de UCI zou al op de hoogte gebracht zijn. 

Het doet denken aan de transfer van Wout van Aert naar Jumbo-Visma. Hij verbrak zijn contract bij de ploeg van Nick Nuyens, die daar niet mee akkoord ging. Van Aert werd uiteindelijk veroordeeld tot een schadevergoeding van 600.000 euro. 

Rechtszaak of bemiddelaar?

Gaat het nu opnieuw richting een rechtszaak? Advocaat Walter van Steenbrugge, die Van Aert verdedigde, schat in. "Er zijn mogelijks clausules in het contract die de renner toelaten om zijn contract vroegtijdig te beëindigen", zegt hij bij VTM Nieuws. 

Er kan ook een minnelijke schikking plaatsvinden, waarbij dan een bemiddelaar aan bod komt. "Normaal zullen de partijen er dan wel uit moeten komen. Maar dat zal wellicht tegen een vergoeding zijn, die wordt vaak opgehoest door de nieuwe werkgever."

Er waren spanningen met de ploeg, maar dat is geen reden om het contract te verbreken volgens Van Steenbrugge. Er zal dus een akkoord gevonden moeten worden als de transfer doorgaat. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties