Philippe Gilbert weet hoeveel schadevergoeding hij krijgt na geval van verkeersagressie

Philippe Gilbert weet hoeveel schadevergoeding hij krijgt na geval van verkeersagressie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In 2016 kregen Philippe Gilbert en Loïc Vliegen het tijdens een training aan de stok met een automobilist. De zaak is nu eindelijk afgehandeld voor de rechtbank.

In het Waalse Theux waren Philippe Gilbert en Loïc Vliegen aan het trainen, werden ze naar eigen zeggen op een gevaarlijke manier ingehaald door een automobilist.

Er volgende een woordenwisseling en Vliegen werd door de bewegingen van de autobestuurder naar links geslingerd. Daarvoor werd de automobilist schuldig bevonden.

In het centrum van Theux kwamen de twee renners de auto opnieuw tegen. Volgens ooggetuigen kwam het tot een handgemeen, begonnen door de renners. Gilbert gebruikte daarbij pepperspray en liep een handbreuk op.

Hiervoor werden de renners en de automobilist schuldig bevonden aan slagen en verwondingen. De drie krijgen een gewone schuldverklaring.

Gilbert eiste een schadevergoeding van 450.000 euro, maar krijgt slecht 500 euro. Vliegen heeft volgens de rechter recht op 1.000 euro. De renners moeten ook de inzittenden van de wagen compenseren, provisioneel voor 1 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties