Voorzitter van Belgian Cycling heeft slecht nieuws over transfer van Cian Uijtdebroeks

Voorzitter van Belgian Cycling heeft slecht nieuws over transfer van Cian Uijtdebroeks
Foto: © photonews

De transfersoap rond Cian Uijtdebroeks is al sinds zaterdag bezig. Zijn contract bij BORA-hansgrohe werd op 1 december verbroken en hij tekende een contract bij Jumbo-Visma.

Cian Uijtdebroeks (20) had nog een contract tot eind 2024 bij BORA-hansgrohe, maar de Belg verbrak dus op 1 december zijn contract bij de Duitse ploeg en tekende een week later bij Jumbo-Visma. 

Voor een transfer moeten de oude ploeg, de nieuwe ploeg en de UCI op de hoogte gebracht zijn. Volgens Uijtdebroeks en zijn management was de UCI al op de hoogte gebracht van de transfer.

Nog geen handtekening

Maar het werd al snel duidelijk dat BORA-hansgrohe niet op de hoogte was van de transfer. Bij HLN maakt Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling en de Professional Cycling Council (PCC) binnen de UCI, duidelijk dat ook de UCI nog geen groen licht gaf. 

Het dossier wordt momenteel nog onderzocht door de juridische dienst van de UCI. "Pas wanneer zij klaar zijn met hun werk, kan het aan mij ter ondertekening worden voorgelegd", zegt Van Damme. 

Maar de ontbrekende handtekening heeft niets te maken met het vechten tussen BORA-hansgrohe en Jumbo-Visma, de afkoopsom van 1 miljoen euro of de vermeende pesterijen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties