Wordt het WK veldrijden saai? Ploegleider Roodhooft wijst naar de concurrentie

Wordt het WK veldrijden saai? Ploegleider Roodhooft wijst naar de concurrentie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel demonstreerde in Herentals nogmaals zijn supertalent. Wordt dit nu een voorbode voor de rest van het seizoen en het WK?

Van aanpassen aan het crossen was voor Mathieu van der Poel helemaal geen sprake in Herentals. De wereldkampioen reed al na een paar minuten weg van de concurrentie, die hem niet meer terugzag. 

Wordt dit een voorbode voor het hele seizoen? En mag Van der Poel, door de afwezigheid van Pidcock en Van Aert, zich nu al rijk rekenen op het WK veldrijden in februari? Ploegleider Christoph Roodhooft schat in. 

"Het zou kunnen, maar op zich hebben wij dat niet in de hand en kunnen we er ook niets aan doen", zei Roodhooft bij Sporza. Maar Roodhooft schrok wel van het grote gat dat Van der Poel sloeg op het snelle parcours van Herentals. 

Maar Roodhooft keek ook naar de concurrentie. "Zij hebben hem ook als eerste naar de Skiberg laten rijden. Ze hebben hem dus eigenlijk vrije baan gegeven om zijn ding te doen. Ik ga er dus van uit dat het van niet beter kunnen was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties