Ploegleider Van Aert trekt eerste conclusie na verloren duel met Van der Poel

Ploegleider Van Aert trekt eerste conclusie na verloren duel met Van der Poel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Van een echt duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel was in Mol eigenlijk geen sprake. Maar ploegleider Jan Boven maakt zich eigenlijk weinig zorgen.

Voor Wout van Aert ligt de focus niet echt op veldrijden deze winter. Hij won dan wel in Essen, maar in het eerste duel met Mathieu van der Poel moest Van Aert de wereldkampioen al na een kwartier laten rijden. 

Van Aert voelde zich niet meteen comfortabel in het zand van Mol, terwijl Van der Poel dan weer een speeltuin vond. De stage van twee weken in Spanje zorgden ervoor dat Van Aert het crossgevoel weer wat moest terugvinden. 

Meedoen voor winst

Toch geeft Jan Boven, de ploegleider van Van Aert in het veld, nog niet op. Sommigen parcoursen gaan Van Aert beter liggen, waardoor hij Van der Poel misschien wat langer zal kunnen volgen of zelf een gooi kan doen naar de zege. 

"Uiteindelijk is het een winnaar", zegt Boven bij WielerFlits. "Er zijn alleen wel keuzes gemaakt en dan zijn de limieten anders. Ik verwacht wel dat Wout gewoon mee gaat doen om de winst. Het zal misschien niet direct morgen zijn, maar daarna zal het zeker in orde komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties