Alpecin-Deceuninck greep naast Deens wonderkind: om deze reden koos hij toch voor Lidl-Trek

Alpecin-Deceuninck greep naast Deens wonderkind: om deze reden koos hij toch voor Lidl-Trek
Foto: © photonews

Albert Withen Philipsen (17) dook zaterdag op tijdens de juniorenwedstrijd van de Wereldbeker in Antwerpen. De wereldkampioen op de weg bij de junioren eindigde wel in de achtergrond.

Philipsen reed dit seizoen al twee crossen in Denemarken, maar zakte zaterdag dus af naar Antwerpen. Hij eindigde als 17de, op anderhalve minuut van de Franse winnaar Aubin Sparfel.

De Deense wereldkampioen bij de junioren op de weg moest op de zesde startrij beginnen, maar kon dus toch nog opschuiven. Philipsen wil namelijk punten UCI-punten scoren, want hij maakt een doel van het WK veldrijden in Tabor. 

De Deen gaat nu terug naar Denemarken voor de feesten en het Deens kampioenschap veldrijden. Daarna gaat hij op stage met zijn nieuwe wegploeg, het Amerikaanse Lidl-Trek. Daar wordt Philipsen in 2025 prof. 

Alpecin-Deceuninck

Philipsen is een multitalent. Bij de junioren werd wereldkampioen op de weg, wereldkampioen mountainbiken en Europees kampioen. Die verschillende disciplines wil hij blijven combineren en daarom praatte hij ook met Alpecin-Deceuninck

"Ja, ik heb met hen gesproken omdat ook zij een van de weinige teams zijn waar je meerdere disciplines kan combineren. Hun project stond me dus enorm aan", zegt Philipsen bij Het Nieuwsblad. 

Maar hij koos uiteindelijk voor Lidl-Trek. De aanwezigheid van zijn landgenoot Mads Pedersen was daarbij een factor. "Ik kan veel van hem leren en ik wil onder zijn vleugels mijn eerste stappen in het profpeloton zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties