Primoz Roglic nog eens klaar en duidelijk: "Het kwam tot het punt dat ik wel weg moest"

Primoz Roglic nog eens klaar en duidelijk: "Het kwam tot het punt dat ik wel weg moest"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Primoz Roglic is vanaf 1 januari officieel geen renner van Jumbo-Visma meer. Maar dat vertrek heeft volgens hem niets te maken met de laatste week in de Vuelta.

Na acht jaar komt er straks een einde aan de samenwerking tussen Primoz Roglic en Jumbo-Visma. De Sloveen had eigenlijk nog een contract tot eind 2025, maar rijdt vanaf 1 januari toch voor het Duitse BORA-hansgrohe. 

Het vertrek van Roglic bij Jumbo-Visma werd vooral gelinkt aan de laatste week in de Vuelta, waar er vol voor de eindzege van Sepp Kuss werd gereden. Roglic eindigde uiteindelijk maar als derde, Vingegaard werd tweede. 

Roglic voelde zich er 'oncomfortabel' bij. “Aan de andere kant ging het niet alleen om mij, maar ook om het team. En niemand die het meer verdient dan Sepp", zegt hij bij AD. De laatste jaren veranderde er ook veel. 

Ook bij Vuelta-winst vertrokken

"Een paar jaar eerder heb ik Jonas en Sepp alles geleerd, keken ze nog naar me op en nu waren ze de nummers 1 en 2 voor mij. Wij schreven geschiedenis en ik was daar een onderdeel van. Maar ook als ik de Vuelta had gewonnen, was ik vertrokken."

En dat vertrek was ook niet moeilijk voor Roglic. "Ik heb met Jumbo het maximale bereikt. Het kwam tot het punt dat ik wel weg moest. Het doet niets af aan hoe blij ik was op het podium in Madrid. Hopelijk sta ik op toekomstige foto’s nog blijer en in een andere trui." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties