Wielrennen nog altijd een kleine sport? Kopecky, Van der Poel en Pogacar pakken ver naast prestigieuze prijs

Wielrennen nog altijd een kleine sport? Kopecky, Van der Poel en Pogacar pakken ver naast prestigieuze prijs
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotte Kopecky, Mathieu van der Poel, Demi Vollering en Tadej Pogacar kenden een bijzonder goed jaar. Maar op mondiaal niveau staan de toppers uit het wielrennen maar net in de top tien.

De Franse sportkrant L’Équipe publiceerde een ranglijst waarin het op zoek gaat naar de beste sportman en beste sportvrouw ter wereld. Maar de toppers uit het wielrennen grepen dus naast de prijzen. 

In de uitslag van ‘kampioen der kampioenen' kwam de Nederlandse Demi Vollering nog het dichtst. De winnares van de Tour, drie klassiekers in de Ardennen en de zilveren medaille van het WK, werd vijfde. 

Ondanks het boerenjaar van Lotte Kopecky, met een tweede zege op rij in de Ronde van Vlaanderen, een ritzege en de tweede plaats in de Tour en als orgelpunt de wereldtitel op de weg, werd ze pas tiende. De Amerikaanse turnster Simone Biles ging met de eerste plaats aan de haal. 

Pogacar en Van der Poel in top tien

Bij de mannen staan ook twee wielrenners in de top tien. Tadej Pogacar werd achtste, wereldkampioen Mathieu van der Poel moest tevreden zijn met plek negen. Zij moesten het afleggen tegen de Servische tennisser Novak Djokovic. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties