Organisatoren kondigen maatregelen aan om nieuwe incidenten met supporters te voorkomen

Organisatoren kondigen maatregelen aan om nieuwe incidenten met supporters te voorkomen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het veldrijden heeft zich zaterdag in Hulst opnieuw van zijn lelijkste kant laten zien door het incident van Mathieu van der Poel met enkele fans. De organisatoren willen ingrijpen als het nog eens gebeurd.

Christophe Impens van Golazo begrijpt de reactie van Mathieu van der Poel zaterdag in Hulst. "De reactie van Mathieu is 100 procent menselijk", zegt hij bij Sporza. "De reactie van die zogenoemde supporters kan ik uiteraard minder plaatsen."

Impens gaat ook nog verder. "Ze drinken zich vermoedelijk veel moed in om zich dan te verlagen tot dergelijk marginaal gedrag." Maar hij verduidelijkt wel dat het slechts om een heel klein aantal gaat, zo'n 0,5%. 

Maatregelen

Sven Nys riep supporters al op om zich maandag in Baal te gedragen. Maar de organisatie wil ook nog verder gaan als dat nodig zou zijn. En vraagt ook andere supporters om in te grijpen waar nodig. 

"Speakers zullen tijdens de cross voortdurend oproepen om respect te tonen en de stewards moeten ook een oogje in het zeil houden. Als ze groepen zien die zich vreemd gedragen, moeten ze ons verwittigen. En we rekenen ook op de sociale controle van andere supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties