Moet de concurrentie schrik hebben? Adrie van der Poel verrast met uitspraak over zoon Mathieu

Moet de concurrentie schrik hebben? Adrie van der Poel verrast met uitspraak over zoon Mathieu
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is op dit moment onverslaanbaar in het veld, dat bewijst zijn perfecte rapport. Maar toch kan het volgens vader Adrie toch nog beter.

Voorlopig scoort Mathieu van der Poel acht op acht dit seizoen en dat doet hij op een ogenschijnlijk makkelijke manier. Zonder ongelukken is de wereldkampioen in het veld dan ook op weg naar 14 op 14 dit seizoen. 

Na de Wereldbeker in Zonhoven van komende zondag vertrekt Van der Poel opnieuw naar Spanje, waar hij opnieuw stevig zal trainen als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen. Maar is verbetering nog mogelijk?

"Een aantal procenten, dat denk ik wel", zegt vader Adrie van der Poel bij WielerFlits. "Hij zit ook nog in de opbouw." Moet de concurrentie nu al schrik krijgen voor de wereldkampioen?

Vertrouwen geput uit vorig jaar

Volgens Adrie van der Poel kan Mathieu zijn niveau van vorig jaar op de weg evenaren. Al beseft hij ook wel dat er niets mag mislopen dan, iets wat vorig jaar nooit het geval was. 

"Maar aan de andere kant dwing je dat zelf ook af. Ik denk dat hij gewoon heel veel vertrouwen heeft geput uit vorig jaar. Dat is belangrijk en ik denk dat hij daar nu op verder wil gaan bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties