Marc Sergeant stelt gevaarlijke trend vast bij Lotto-Dstny en Arnaud De Lie: "Is dat wel slim?"

Marc Sergeant stelt gevaarlijke trend vast bij Lotto-Dstny en Arnaud De Lie: "Is dat wel slim?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Dstny stelt vrijdag zijn ploeg voor 2024 officieel voor. Maar veel lijkt er niet veranderd, in vergelijking met vorig jaar.

Met vijf vertrekkers, waaronder Caleb Ewan, en vijf nieuwkomers ziet de ploeg van Lotto Dstny er in 2024 niet heel veel anders uit dan in 2023. Maar toptalenten als Arnaud De Lie en Alec Segaert blijven wel bij de ploeg. 

De Belgische ploeg kon De Lie langer aan zich binden, hij rijdt nu zeker tot eind 2026 bij Lotto Dstny. Het doel is dan ook om de ploeg rond hem nog veel meer te versterken én De Lie heeft daar ook inspraak in. 

Vriendjespolitiek?

Marc Sergeant, jarenlang ploegleider en sportief manager bij de Lotto-ploeg, heeft er alle begrip voor dat een toptalent als De Lie veel inspraak krijgt. Al ziet hij wel een mogelijk probleem opduiken bij de ploeg. 

"Blijkbaar hebben Van Moer en Beullens op zijn verzoek (van De Lie, nvdr.) verlengd, heeft hij gevraagd om Taminiaux (Alpecin-Deceuninck) erbij te halen", zegt Sergeant bij Het Nieuwsblad. 

"Mijn enige bedenking: is het slim om altijd voor vrienden te kiezen? Soms is het beter om eens iemand van buitenaf te nemen", waarschuwt Sergeant.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties