Europese titel ver weg? Lotte Kopecky geeft goede uitgangspositie nog helemaal weg in het omnium

Europese titel ver weg? Lotte Kopecky geeft goede uitgangspositie nog helemaal weg in het omnium
Foto: © photonews

Lotte Kopecky staat na twee van der vier onderdelen negende in het omnium. De Belgische gaf in de temporace een goede uitgangspositie nog uit handen.

In het eerste onderdeel van het omnium, de scratch, begon Kopecky matig en eindigde als negende. De winst is voor de Noorse Stenberg, voor de Italiaanse Paternoster en de Poolse Pikulik. Haar concurrenties voor de medailles begonnen dus beter. 

Slechte zaak in temporace

In de temporace moest Kopecky dus al wat rechtzetten om haar kansen op de Europese titel gaaf te houden. Daarin pakten de Tsjechische Sevcikova en de Spaanse Larrate de eerste vier punten en ze pakten ook een ronde. 

Kopecky zette de scheve situatie recht en pakte de volgende twee punten, terwijl Larrate haar bonusronde kwijt speelde. Kopecky pakte nog een extra puntje, maar deed in het slot nog een bijzonder slechte zaak. 

Maar liefst zes rensters pakten nog een bonusronde en 20 punten extra. Ze eindigde uiteindelijk als achtste in de temporace, als eerste renster die geen bonusronde pakte. Na twee onderdelen staat ze pas negende. 

Afvallingskoers en puntenkoers

Straks staan nog de afvallingskoers (18u50) en de puntenkoers (20u18) op het programma. Daarin probeert Kopecky voor het eerst een titel te veroveren in het omnium. Ze pakte al een zilver (2021) en brons (2023) op het EK en al twee keer brons (2016 & 2023) op het WK. 

Tussenstand omnium (2/4)

1. Stenberg 78 punten
2. Evans - 68 punten
3. Raaijmakers - 60 punten 
...
9. Kopecky - 50 punten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties