Leven van Bart Wellens hing aan zijden draadje voor BK in 2012: "Dan ga je wel eens nadenken"

Leven van Bart Wellens hing aan zijden draadje voor BK in 2012: "Dan ga je wel eens nadenken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nu het Belgisch kampioenschap weer voor de deur staat, komen ook oude verhalen weer naar boven. Zo ook over hoe Bart Wellens het BK in 2012 miste door hartfalen.

Het verhaal van Wellens begint al de woensdag voor het BK, toen hij zich al niet goed voelde. Na die verkenning vond Wellens als bij toeval een klavertje vier, maar hij vond dat zelf op dat moment geen goed signaal. Ook al is hij niet bijgelovig. 

"De zaterdag (de dag voor het BK, nvdr.) stond ik ziek op. Overgeven, diarree, alles wat je je er kan bij voorstellen. Mijn persoonlijke dokter raadde mij toch aan om naar het ziekenhuis te gaan, omdat het er niet zo goed uit zag", zegt Wellens bij LAMBERT & ALBERT.

"Als je één of twee keer overgeeft, oke. Maar dat bleef maar duren. Uiteindelijk hebben ze mij daar gehouden, maar ik ging er van uit dat ik het kampioenschap nog kon rijden. Ik werd direct naar intensieve gebracht."

Tandontsteking als oorzaak

Wellens zelf had nooit gemerkt dat zijn leven aan een zijden draadje hing, tot ze hem van Geel naar Antwerpen brachten met een ziekenwagen, omdat ze hem in Geel niet konden helpen. Toen drong het wel door. 

Uiteindelijk kwam het wel goed met Wellens, een ontsteking van zijn tanden bleek in zijn bloedbaan terechtgekomen te zijn, waardoor hij hartfalen kreeg. Hij moest een aantal tanden laten trekken en heeft daar nu implanten. 

"Als ze je dan achteraf zeggen dat 1 op de 3 hartfalen niet overleeft, dan ga je wel eens nadenken. Dan heb ik toch wel geluk gehad. Terwijl je dat op dat moment zelf nooit zo gevoeld hebt", besluit Wellens nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties