Belgisch renner houdt zich niet in tegen UCI: "Erg zwaar, overdreven zelfs"

Belgisch renner houdt zich niet in tegen UCI: "Erg zwaar, overdreven zelfs"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maxim Van Gils van Lotto Dstny moet binnenkort enkele weken aan de kant blijven. Hij werd geschorst door de UCI na een slag aan een andere renner.

Net voor de finish van het Japan Cup Criterium deelde Maxim Van Gils een klap uit aan de Griek Georgios Bouglas. Die laatste deed een gevaarlijk manoeuvre, waardoor het bijna tot een valpartij kwam.

Van Gils bood zijn excuses aan, waarna Van Gils een boete van 50 Zwitserse frank en een aftrek van enkele UCI-punten kreeg. Maar later kwam daar nog een schorsing van 25 dagen bij.

Overdreven, zo vindt Van Gils nog altijd. “Ik vind de schorsing van 25 dagen erg zwaar voor wat ik gedaan heb”, vertelt hij aan Vélofuté. “Ik denk dat velen gehandeld zouden hebben zoals ik.”

“Ik begrijp echter wel dat de UCI van mijn zaak een voorbeeld heeft gemaakt en standvastig is qua straf. Ik begrijp hun beslissing en accepteer deze volledig. Je kunt er zeker van zijn dat ik dit nooit meer ga doen. Ik heb ook veel steun gehad. Het is nu afgerond en ik wil weer focussen op het fietsen. Ik haal uit de schorsing juist moraal om daar weer aan te gaan beginnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties